ANKARA / KAHRAMANKAZAN - Şahin Ortaokulu

ŞAHİN ORTAOKULU TARİHÇESİ

Şahin Ortaokulu 2247 m2 bina kullanımı üzerine 13 Nisan 1984 tarihli ruhsat izin belgesi ile inşa edilmiş olup, 1988 yılında eğitim öğretime açılmıştır.

TUSAŞ- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından okulumuzun yapılmasına öncülük etmiş ve TUSAŞ tesislerinde üretilen ilk F-16 uçak isminin “SAVAŞAN ŞAHİN” olması sebebiyle ŞAHİN İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır.

Hissesinin %54,49’u Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na, %45,44’ü Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na, %0,06’sı Türk Hava Kurumu’na ait olan TUSAŞ- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’nin kurulmasına ile birlikte çalışanların ikamet etmeleri amacıyla lojmanlar inşa edilmiştir. Lojmanlarda ikamet eden personel çocuklarının eğitim-öğretim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, TUSAŞ’ın desteği ile 1988 yılında iç donanımı da tamamlanmak suretiyle, Şahin İlköğretim Okulu Türk Milli Eğitimi’ne hizmet vermeye başlamıştır. 2012 yılında MEB kararı ile dönüşüm yapılarak Şahin Ortaokulu ismi ile sadece ortaokul öğrencileri olan 5.6.7.8. sınıflara eğitim vermektedir.

Okulumuz Anasınıfı dâhil 16 derslik, BT Robotik Kodlama Laboratuarı,  Fen Bilimleri Laboratuarı, Kütüphane, Konferans Salonu, Yemekhane, Bocce Sahası, Mini Kondüsyon Alanı, Basketbol-Voleybol sahalarından oluşmaktadır. 2 İdareci, 430 öğrenci 30 Öğretmen, 1 Memur, 2 Destek Personel ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 16.08.2023 - Güncelleme: 05.09.2023 18:51 - Görüntülenme: 846